Publicaties – Omgaan met onzekere technologische risico’s: Resultaten van een workshop in Edinburgh

Op 31 mei en 1 juni vond in Edinburgh, Schotland een workshop plaats over omgaan met onzekere technologische risico’s.

Nieuwsbrief_2008_november_Page_06_Image_0001

De organisatie van de workshop was een samenwerking van het Planbureau voor de Leefomgeving, de University of Edinburgh, het Massachusetts Institute of Technology en Pugwash Nederland.

Onder de deelnemers bevonden zich Pugwashites uit het Verenigd Koninkrijk (voorzitter British Pugwash Group, John Finney), Japan (Tatsu Suzuki), Mexico (Juan Pablo Pardo-Guerra) en Nederland (Arthur Petersen), naast 13 andere deelnemers uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk (van universiteiten en NGO’s).

De risico’s die zijn verbonden aan nieuwe technologieën zoals nanotechnologie en synthetische biologie, vormen een onderwerp van intensief academisch en maatschappelijk debat. In de workshop werd de beoordeling en regulering van deze nieuwe risico’s vanuit verschillende gezichtspunten geadresseerd. Het verslag van de workshop is te downloaden op onze internetsite www.pugwash.nl

Door Arthur Petersen

Laat een bericht achter