In memoriam: Ruth Adams

Op 25 februari 2005 overleed op 81-jarige leeftijd Ruth Adams. Zij was deelnemer aan de eerste Pugwashconferentie in Canada (1957) en zij was tot aan haar dood actief binnen Pugwash, met een bijzondere aandacht voor Student Pugwash.

Nieuwsbrief_2005_juni_Page_07_Image_0001
Ruth Adams tekent een gedenkingseditie van het Russell-Einstein Manifesto voor Thinker’s Lodge in Pugwash, Nova Scotia, Canada.

Ruth leidde jarenlang binnen de John D. and Catherine T. McArthur Foundation het programma voor Peace and International Cooperation. Daarvoor was zij Editor van het Bulletin of the Atomic Scientists. Op het einde van haar leven was ze nog steeds zeer actief in de organisatie en fondsenwerving ten behoeve van de Italiaanse ISODARCO cursussen.

Ik ontmoette Ruth in 1999 voor het eerst tijdens de Student Pugwash USA 20th Anniversary Conference in La Jolla. Met haar hulp en adviezen had zij die zeer memorabele conferentie mogelijk gemaakt. Ze was een indrukwekkende voorzitter van een sessie op die conferentie over ‘Global Crossroads’, of hoe van de krachten van toenemende mondiale interactie een positieve invloed op vrede en internationale samenwerking uit kan gaan. Ruths dood betekent een groot verlies voor de Pugwash Conferences en International Student/Young Pugwash.

door Arthur Petersen

Laat een bericht achter