Boeken

Remember your humanity
Nieuwsbrief_2005_november_Page_10_Image_0001Onder redactie van:
Arthur Petersen & Juan Pablo Pardo-Guerra

Met financiële steun van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken publiceert International Student/Young Pugwash (ISYP) binnenkort het boek ‘Remember your humanity (International Student/Young Pugwash Yearbook 2005)’. Dit boek bevat het eerste jaarvolume van het in januari 2005 gestarte tijdschrift ‘ISYP Journal on Science and World Affairs’. Daarnaast zijn enkele stukken opgenomen over de geschiedenis van ISYP en over Joseph Rotblat, aan het wie het boek is opdragen.

Het boek verschijnt op 9 december 2005 en zal worden toegestuurd aan alle leden van Pugwash Nederland. Het zal voor € 25,00 verkrijgbaar zijn via de boekhandel (uitgever: Het Spinhuis, Amsterdam; ISBN: 90-2289-260-2).

De artikelen uit het ISYP Journal on Science and World Affairs en de andere onderdelen van het boek zijn ook gratis te downloaden via www.scienceandworldaffairs.org

Nieuwsbrief_2005_november_Page_10_Image_0002International Law, Sustainable Development and Water Management
Antoinette Hildering

‘International Law, Sustainable Development and Water Management’ stelt zich de vraag hoe internationaal recht kan bijdragen aan het afwenden van de dreigende watercrisis en aan een duurzame ontwikkeling via watermanagement. Water wordt benaderd als een sociaal, economisch en ecologisch goed, een combinatie die resulteert in een omvattend raamwerk van ‘Guardianship over Water’.

Hoofdstuk 5 (Water as an Economic Good) is ook gepubliceerd in ‘Les ressources en eau et le droit international / Water resources and international law’, een uitgave van het Centre for Studies and Research in International Law and International Relations of the Hague Academy of International Law.

Het boek van Hildering is rechtstreeks te bestellen bij de uitgever (Uitgeverij Eburon, Delft; ISBN 90-5972-055-5), bij University of Chicago Press (www.press.uchicago.edu), of verkrijgbaar via de boekhandel.

Laat een bericht achter