In het kort – nov 2011

Pugwash Nederland heeft financieel bijgedragen aan de conferentie ‘Resilient societies: governing risk and vulnerability for water, energy and climate change’. Deze conferentie werd gehouden van 19 – 21 Oktober en georganiseerd door het IGS (Institute for Innovation and Governance Studies) van de Universiteit Twente. Pugwash lid Irna van der Molen organiseerde meerdere sessies over water diplomatie in het Midden-Oosten. Bijzonder was dat zowel de ambassadeur van Israël (HE Haim Divon) als van Palestina (HE Dr. Nabil Abuznaid) aanwezig waren. Meer nieuws over bijeenkomst volgt.

——————————————-

Het Science and Development Network, een non-profit organisatie gericht op de verstrekking van betrouwbare informatie over wetenschap en techniek, heeft een dossier samengesteld over het kernreactorongeval in Fukushima.

Dit dossier biedt een handig overzicht van de belangrijkste feiten, maar ook de consequenties voor mens en maatschappij.

www.scidev.net/en/climate-change-and-energy/nuclear-power-after-fukushima

Het belang van wetenschappers die optreden als diplomaten wordt onderstreept. Pugwash wordt hier dan ook met name genoemd. www.scidev.net/en/climate-change-and-energy/nuclear-power-after-fukushima/editorials/nuclear-disarmament-is-top-priority-for-science-diplomacy.html

Laat een bericht achter